Kedves amerikai katonák!
kedves békefenntartó erők,
amikor 9/11 volt, egy nappal később a németországi Gießenben lévő katonai létesítménybe mentem.
Beszéltem egy szolgálatban lévő amerikai személyzettel, és átadtam neki néhány liliomot.
Mondtam: "Uram! A családom és én mélyen sajnáljuk az Ön veszteségét. Azért hoztam Önnek ezeket a virágokat, hogy megmutassam, hogy együtt érzünk Önnel." Elvette a virágokat, és azt mondta: "Rendben, köszönöm." Válaszoltam: "Bármi is történt: Ne hagyd, hogy a gyűlölet uralkodjon a lelkeden, testvér".
Ma más a helyzet. A globális helyzet az éghajlati kérdésekre és természetesen a Coronára összpontosít.
Még mindig szükség van egy kis hadseregre ebben a világban, amíg mi mindannyian egymás ellen harcolunk. Én személy szerint jobban örülnék egy fegyverek és hadseregek nélküli világnak. De legalábbis úgy látom, hogy még mindig szükségünk van valamire. Az ENSZ békefenntartó erőinek barátja vagyok, és egy dolgot megtanultam az évek során. Megtanultam, hogy a szeretet még egyszer kinyújtja a kezét, amikor megharapják, de azt is megtanultam, hogy a szeretet megvédheti magát.
Mindannyian azért vannak itt, hogy kiálljanak a demokráciáért és a szabadságért. A választás szabadsága, a szív, a lélek és az elme szabadsága.
Az 1980-as években volt egy dal a brit Police együttesből, Stingtől. A dalnak volt egy sora, amire tisztán emlékszem:
"Azt hiszem, az oroszok is szeretik a gyerekeiket."
Egy teljesen új korszakba lépünk a bolygó emberisége számára. 1969-ben, amikor Neil Armstrong a Holdra lépett, mindannyiunknak azt mondta: "Számomra ez csak egy kis lépés, de az emberiség számára nagy lépés".
Manapság mindannyian részt veszünk ebben a nagy lépésben. Miközben arra a tényre összpontosítunk, hogy sokkal több közös van bennünk mint emberiségben, mint ami elválaszt minket, képesek leszünk arra, hogy teljes mértékben megvalósítsuk azt az időszakot, amelyben nem lesz szükség többé háborúkra.
Mindannyian, akik ma itt vagytok, azon dolgoztok, hogy ez a jövő elinduljon. Igen, lesznek veszélyek. Igen, lesz bánat. És IGEN, tudom, hogy mindannyian megteszitek majd a tőletek telhetőt, hogy megtegyetek mindent, ami szükséges, miközben az elméteket az átfogó feladatra összpontosítjátok: Béke a Földön.
Legyetek erősek, legyetek magabiztosak, legyetek bizakodóak és őrizzétek meg a hitet. A Mindenható Atya és a fenti Égiek vezessenek és védelmezzenek benneteket küldetésetek során, és mindannyian tartsátok szem előtt a jövőt.
Egy egyesült emberiséget, békét a Földön.