Привіт усім. Ласкаво просимо до «Світла, яке ми несемо». Я — брахбата, Будда Ери Водолія. І... я маю бути з вами чесним. Я створив і записав три різні вступи до цього епізоду. Усі вони здавалися... неправильними. Занадто вишуканими. Занадто далекими від того, що я насправді хочу сказати. Тому я просто буду говорити. Бо зараз темні часи. Ви це відчуваєте, правда? У новинах, у тиші між друзями, у тому легкому неспокої, що гуде у вашій грудях, коли ви перевіряєте телефон. Це важко.
Але ось що я постійно повторюю, одна думка, яка не дає мені спокою. Я народився у цьому світі з певною метою. Ви теж. Ми всі. І я несу світло. Це не прожектор, це більше схоже на... маленьке полум'я на запальному пальнику. Маленьке, але постійне. І я вірю, що це надія світу. Не наївна надія. Не мріяння. А така надія, яка є рішенням. Уперта відмова дозволити темряві мати останнє слово.
Останнім часом я багато думав про запасні плани. Знаєте, на випадок, якщо основний план провалиться. Я вірю, що небеса... Всесвіт, як би ви не називали цю вищу розумність... завжди мають план Б. Історія це доводить. Погляньте назад. Жоден тиран, жодна імперія, побудована на страху, хай яка могутня, не пережила час. Час сам по собі є формою справедливості. Він руйнує пам'ятники гордості і оголює фундаменти, побудовані на піску.
Існує закон. Старіший за будь-яку конституцію, будь-який суд, будь-яку систему людського правосуддя. Це закон причини і наслідку. Бхагавад-гіта говорить про це в прекрасний, руйнівний спосіб. Вона каже, що любов... справжня, безумовна любов... розчиняє все, що не схоже на неї. Подумайте про це на хвилинку. Вона не бореться з ненавистю. Вона не сперечається зі страхом. Вона просто... розчиняє їх. Як сонячне світло на морозі.
Тож тим, хто поширює темряву. Тим, хто в костюмах, у залах засідань, на трибунах, оповитих своєю гордістю і впевненістю... знайте це. Ви заплатите. І я кажу це не з гнівом. Це не погроза з мого боку. Це просто... карма. Космос завжди повертає те, що ти даєш. Не можна передати жорстокість на аутсорсинг. Ви не можете вічно ховати жадібність у підставній компанії. Рахунок буде оплачений. Це найдавніший закон у книзі.
То що буде далі? Для нас, прямо зараз? Найближчий шлях... він неясний. Він туманний. У мене немає десятипунктного плану для світового миру. Але пункт призначення? Для мене він кришталево чистий. Я бачу ширшу картину. Горизонт настільки далекий, що його майже важко уявити. Я говорю про тисячоліття. Тисячолітній розділ для людства, побудований не на нових технологіях чи речах, а на фундаменті любові, справжнього щастя і надії, настільки міцної, що вона здається впевненістю. Як впевненість у тому, що сонце зійде.
Тож зараз я попрошу вас про одне. Лише одне завдання на сьогодні. Зосередьте свої думки. Але не на страху. Не підживлюйте цього монстра. Зосередьтеся на мирі. Спочатку на мирі у світі. Уявіть його як хвилю, що починається саме там, де ви знаходитесь. Потім заглибтеся. У той глибокий, тихий мир всередині себе. Мир, що існує під турботами, списком справ, шумом. Це ваше світло. Це ваше пілотне полум'я.
Сестри. Брати. Ми маємо пам'ятати про це. Ми не розділені. Розділення — це ілюзія, гра світла. Людина, з якою ви не згодні в політичних питаннях, сусід, якого ви не розумієте, незнайомець на іншому кінці світу... ми є єдиним цілим. Один подих. Один серцебиття. Один спільний, крихкий, прекрасний експеримент у свідомості. Коли ми завдаємо болю іншому, ми завдаємо болю частині себе. Коли ми піднімаємо іншого, ми всі піднімаємося.
І, можливо, це не випадково, що ми ведемо цю розмову напередодні нового року. У повітрі витає дух. Ви можете назвати це духом Різдва, духом свята, простою людською потребою тепла в холоді. Що б це не було... нехай цей справжній дух — дух цього світла, яке ми несемо — осяє все. Ваш дім. Ваше серце. Кожен темний куточок, на який ми боялися дивитися.
Це не про сліпий оптимізм. Це про вибір палива. Ви можете рухатися вперед, керуючись страхом і гнівом, але цей двигун спалює брудне паливо і не доправить вас туди, куди ви насправді хочете потрапити. Або ви можете рухатися вперед, керуючись тихим внутрішнім спокоєм. Любов'ю, яка розчиняє все нереальне. Це важчий вибір, особливо зараз. Але це єдиний вибір, який веде нас вперед, разом.
Тож від мого серця до вашого, від цього маленького запального вогника до вашого... Я бажаю вам миру. Справжнього миру. І дуже, дуже веселих Різдвяних свят. Дякую за увагу. Продовжуйте нести світло. Будьте благословенні.
brah